Vodič kroz korekciju ginekomastije

Korekcija ginekomastije je najučinkovitiji poznati tretman za ginekomastiju ili povećane muške grudi. Ovaj postupak estetske kirurgije uklanja višak masnoća i žljezdanog tkiva kako bi vratio ravniji, čvršći i muževniji oblik prsima.

Zbog genetike, upotrebe određenih lijekova i cijelog niza drugih teško utvrdljivih razloga, neki muškarci razviju grudi znatno veće od prosjeka za mušku populaciju. Procjenjuje se da do 50% muškaraca u Sjedinjenim Američkim Državama doživljava neki stupanj ginekomastije tijekom svog života. Ginekomastija može biti prisutna u bilo kojoj dobi, a smanjenje muških grudi može se uspješno izvesti i kod tinejdžera i kod odraslih muškaraca.

Zašto otići na korekciju ginekomastije?

Dok gubitak težine nekima može pomoći smanjiti grudi, često je stvar u višku žljezdanog tkiva, što čak i kod vrlo mršavih pacijenata uzrokuje nerazmjerno povećane grudi. Trenutno, smanjenje muških dojki je jedini dosljedno učinkovit zahvat kojim se tretira ginekomastija, a koji ima dugotrajne, ako ne i stalne rezultate. Nakon operacije, pacijenti obično kažu da se po prvi put u dugo vremena osjećaju ugodno bez košulje i izvještavaju o pojačanom osjećaju samopouzdanja.

Koje su mogućnosti dostupne?

Ginekomastija se može korigirati liposukcijom i odstranjivanjem tkiva. Što ćete od toga odabrati ovisi o vašim mogućnostima, potrebama i željama. Za idealne rezultate, najbolje bi bilo konzultirati se sa svojim liječnikom i tražiti od njega pomoć prilikom odluke.

Kako odabrati kvalificiranog plastičnog kirurga?

Smanjenje muških grudi jedan je od jednostavnijih postupaka estetske kirurgije, ali izvrsni rezultati zahtijevaju vješt pristup koji može doći samo iz specijaliziranog treninga i iskustva. Potrebno je pažljivo prorati potencijalne liječnike kako biste pronašli plastičnog kirurga koji može sigurno izvršiti zahvat kao što je ginekomastija. Obratite pažnju na tri ključna čimbenika: vještine i iskustvo, tj. broj obavljenih zahvata, slike kojima su dokumentirani rezultati itd. Zatim su tu certifikati odbora plastične kirurgije, ali nije mnogo manje važno ni kako se osjećate u društvu svog potencijalnog liječnika.