Trepavice i stvari koje o njima niste znali

Kada se govori o ljepoti, žene veliku pozornosti pridaju repavrepavicama. One moraju biti dugačke i guste, tamne i prekrasne. Ali trepavice nisu samo nešto što nas čini lijepima. Ako želite saznati neke druge interesantne  stvari o trepavicama, ovdje smo vam pripremili neke zanimljivosti koje ne želite propustiti.

Trepavicama treba čišćenje – Kao i kod svakog drugog dijela tijela, i trepavicama je potrebno redovito čišćenje. To je pogotovo istina ako nosite šminku. Ali čak i bez šminke, one služe za zaštitu očiju, te se zato na njima može nakupiti prašine, znoja i ostalih nečistoća. Za čišćenje trepavica najbolje je upotrijebiti jednostavni topli oblog ili po potrebi dječji šampon.

Trepavice mogu biti predugačke – Iako se čini kao da nitko ne bi bio nezadovoljan iznimno dugačkim trepavicama, zanimljivo je to da one ipak mogu biti predugačke. Do predugačkih trepavica najčešće dolazi pod utjecajem hormonalnog disbalansa, ponekad prirodno a ponekad zbog lijekova. Takve trepavice onda uzrokuju bolove i nelagodu.

Ekstenzije trepavica nisu opasne – Iako mnogi misle da je opasno stavljati ekstenzije trepavica Xtreme Lashes, istraživanja su pokazala da to ipak nije tako. Nakon što se stave ekstenzije, mnoge žene kažu da im prirodne počinju rasti rjeđe i slabije. To se pokazalo kao jednostavno kriva percepcija. Nakon nošenja ekstenzija, žene se naviknu na gustoću i dužinu, te kada ekstenzije otpadnu čini se kao da njihove prirodne nisu uopće guste, ali to je samo jer zaborave da nisu bile guste ni prije ekstenzija. Također, ljepilo koje se koristi pri stavljanju ekstenzija potpuno je sigurno i prirodno.

Vodootporna maskara odmaže trepavicama – Vodootporne maskare jako su popularne jer su praktične i dugo traju, ali one nisu dobre za trepavice. Sastojci koji ih čine vodootpornima također otežavaju trepavicama obavljanje njihovih prirodnih funkcija – skupljanje prašine i nečistoća. Stoga je u redu koristiti vodootpornu maskaru, ali ne prečesto, a nikako stalno.